Üdvözlünk a blog.hu-n!

LEGITIMITÁS ÚJRATÁRGYALVA  blog tartalma a magyar civiles think tank - magyarcivil.hu - anyagainak felhasználásával készült a jogtulajdonos - Baranyai József - engedélyével. Fő forrásanyag: ÚJ VÁLASZTÁST AKARUNK!  http://zinfo.hu

A jogtulajdonos hozzájárulásával a blog tartalmát tájékoztatás céljából bárki felhasználhatja, a forrás megjelölésével megoszthatja közösségi oldalakon. Az oldalon lévő tartalom - tudásanyag, innováció - eljárásban, beadványban történő felhasználása csak a jogtulajdonos hozzájárulásával lehetséges. A jogtulajdonos elérhetősége: magyarciv@gmail.com   A jogtulajdonos hozzájárulása a visszavonásig érvényes.

 

LEGITIMITÁS  ÚJRATÁRGYALVA

 

Választás révén szerzett mandátum legitimitása megkérdőjelezhető,

 

ha kételyek merültek fel a választás tisztaságával kapcsolatban,

 

ha megtévesztett, tévedésbe ejtett választók szavaztak.

 

Hamis, megtévesztő, a választókat félrevezető állítások alkalmasak arra, hogy a választókat megtévesszék, tévedésbe ejtsék. Míg ez általánosságban csupán vita tárgyát képezi, a választáshoz kapcsolódóan már a megtévesztés eszközévé válik, amely vitathatatlanul és megkérdőjelezhetetlenül befolyásolja a választás eredményét. Aki a választók megtévesztésével került hatalomra, annak esetében nem kerülhető meg a legitimitás vizsgálata.

Ahogyan szerződés vonatkozásában kimondható megtévesztés, tévedésbe ejtés esetén az érvénytelenség, semmisség, úgy a választás esetében is felvethető az érvényesség illetve semmisség kérdése, ha a választók tévedésben, megtévesztésben voltak amikor szavaztak.

Amennyiben a jog eszközeivel nem nyilvánítható érvénytelennek, semmisnek a választás ha a választók megtévesztett állapotban szavaztak, akkor Bíróságon kívül kell lehetőséget teremteni a legitimitás vizsgálatára.

E körben felvethető és tisztázható kérdések:

Milyen legitimitást adhat a választás eredménye, ha a választók tévedésben, megtévesztésben voltak amikor a pártlistákra és egyéni jelöltekre szavaztak?

 

Mennyire tekinthető legitimnek a megtévesztett, tévedésbe ejtett választók szavazataival szerzett egyéni és listás mandátum?

 

Mennyire tekinthető legitimnek az a kormány, akit azok a képviselők választottak akik a megtévesztett, tévedésbe ejtett választók szavazataival szereztek mandátumot?

 

A polgári jog logikáját követve a megtévesztett, tévedésbe ejtett választók szavazataival nem tekinthető legálisnak a választás és annak eredménye sem, hiszen a választók megtévesztett, tévedésbe ejtett állapotban döntöttek arról, hogy kire szavazzanak.

E kérdések eldöntése a Bíróságra tartozna, de Bíróságon kívül is teremthető lehetőség a legitimitással kapcsolatos kérdések tisztázására és a megtévesztés, tévedésbe ejtés bizonyítékainak részletes vizsgálatára.

Bíróságon kívül is teremthető lehetőség annak vizsgálatára és tisztázására, hogy 2018 április 8-án a magyar választók megtévesztett állapotban, hamis kormányzati tájékoztatás ismeretében, megtévesztő kormányzati propaganda hatása alatt szavaztak.

A legitimitással kapcsolatos kérdések tisztázására, a megtévesztés, tévedésbe ejtés bizonyítékainak vizsgálatára le kell folytatni egy Bíróságon kívüli nyílt eljárást 3 jogi szakértő és 4 gazdasági szakértő bevonásával. Az eseményen jelen lehet ellenzéki országgyűlési képviselőkből összeállt eseti bizottság, kérdéseket tehetnek fel. Jelen lehet a kormánypárt képviselője is és hasonlóan kérdéseket tehet fel.

Az érvelés levezetése és a kapcsolódó bizonyíték már most elérhető a neten " Új választást akarunk " címmel a zinfo.hu alatt. http://zinfo.hu/

Az eljárást végig operatőrök rögzítik, a felvételt vágatlanul rendelkezésére kell bocsátani a televízióknak. A teljes anyagból készülnek rövidebb, a lényeget tömörítő vágott anyagok, melyek a videómegosztó közösségi oldalon bárki által elérhetőek és megoszthatóak lesznek.

Az eljárás azonnal megkezdhető, amikor közösségi támogatásból, adakozásból összejött az eljárás technikai feltételeinek és az eljárás videófelvételének biztosításához szükséges anyagi fedezet. A gyűjtést az ügyet támogató szimpatizánsok facebookon történő megosztással, figyelemfelhívással, kommenteléssel is segíthetik.

A vizsgálatnak tisztázni kell, hogy valóban 4,4 millió foglalkoztatott dolgozik Magyarországon, valóban 4,4 millió foglalkoztatott fizet adót Magyarországon mint azt Orbán Viktor miniszterelnök és több kormánytag is állította beszédeiben és nyilatkozataiban. Tisztázni kell, hogy valóban létrejött Magyarországon 738 ezer munkahely, valóban csökkent az államadósság mint azt a kormányfő, kormánytagok és a kormány képviseletében megszólalók állították beszédeikben, nyilatkozataikban.

Tisztázni kell, hogy miért hallgatta el a kormány, hogy 15 %-al nő az államadósság és 15 %-al csökkent a magyar gazdaság ereje, mert a külföldön dolgozó 600 ezer magyar már külföldi GDP-be termel és nem a magyar GDP-be? Miért vezette félre a kormány a magyar választókat azzal, hogy 4,4 millió foglalkoztatott dolgozik Magyarországon, amikor a 4,4 millió foglalkoztatottból 600 ezer foglalkoztatott már külföldön dolgozik? Ebből következően itthon legfeljebb 3,8 millió foglalkoztatott dolgozhat és legfeljebb 3,8 millió foglalkoztatott fizethet adót és nem 4,4 millió, mint azt a kormány állítja.

A választók, a médiából megismert, a kormány által a gazdasági eredményekről közreadott adatokból, információkból tájékozódnak.

Hamis, megtévesztő, a választókat félrevezető állítások alkalmasak arra, hogy a választókat megtévesszék, tévedésbe ejtsék. Míg ez általánosságban csupán vita tárgyát képezi, a választáshoz kapcsolódóan már a megtévesztés eszközévé válik, amely vitathatatlanul és megkérdőjelezhetetlenül befolyásolja a választás eredményét. Aki a választók megtévesztésével került hatalomra, annak esetében nem kerülhető meg a legitimitás vizsgálata.

Tisztázni kell, hogy valóban 738 ezer új munkahely jött létre 2010 óta, mint azt a miniszterelnök és a kormány állítja. Amennyiben valóban létrejött volna 738 ezer új munkahely, akkor az nagyjából azt jelentené, hogy 250 db olyan kapacitású gyárnak kellett volna bekapcsolódni a magyar gazdaság teljesítményébe, mint a 3000 ezer fő foglalkoztatására képes MERCEDES gyár.
Amennyiben 250 db ilyen kapacitású gyárral bővült volna a magyar gazdaság teljesítménye, akkor az 190 %-os GDP növekedést eredményezett volna vagyis utolértük volna Ausztriát, mert így az évi 3-4 %-os gazdasági növekedés helyett az elmúlt években évi 30-40 %-os gazdasági növekedés lett volna a jellemző.

Amennyiben a 738 ezer új munkahely nem gyárakban, hanem kisvállalkozásoknál jött létre, az azt jelentené, hogy országosan 147 ezer átlagosan 5 főt foglalkoztató kisvállalkozás létrejöttéről beszélhetünk, ami ha nem is MERCEDES léptékű teljesítmény növekedést eredményez, de évi 10 %-hoz közeli gazdasági növekedést biztosan hozott volna. Ha a 738 ezer munkahelyet arányosan elosztjuk az országban, akkor ez egy 1000 fős faluban 73 új piaci munkahely létrejöttét, egy 400 fős faluban pedig 30 új piaci munkahely létrejöttét jelentette volna.

A vizsgálat eredménye nem csupán a múltat, a választást érinti, hanem a jelent és a jövőt is, ugyanis a megtévesztés eszközeként jelölt hamis adatok nem lettek megcáfolva, visszavonva, így a megtévesztés, a tévedésben tartás jelenleg is létező állapotnak tekinthető, amennyiben a vizsgálat ezt állapítja meg. Az ebből következő kérdés pedig már az lesz, hogy meddig tartható fenn ez az állapot és mi jelenthet ebből kiutat?

Ami nyilvánvaló, hogy megtévesztett, tévedésbe ejtett választók szavazataival nem tekinthető legálisnak a választás és annak eredménye. A Bíróságon kívüli eljárás és vizsgálat eredménye így közvetve a legitim vagy illegitim kérdés vonatkozásában is választ ad.

E vonatkozásban az sem mellőzhető, hogy az Orbán-kormány külföldi respektjében fontos szerepet játszik a kormány gazdasági eredményeire való hivatkozás. Amennyiben kiderülne, hogy ezek hamis, valótlan adatok, akkor a gazdasági eredményekre való hivatkozás hitelét vesztené.

És a végső megállapítás: ha a választást befolyásoló legfőbb gazdasági adatok hamisak voltak a választás időpontjában, akkor hamisak most is. Ha nem igaz amit a kormány állít a foglalkoztatásról, az új munkahelyekről, az államadósságról, akkor mi a valós állapot?

A 2018-as országgyűlési választással kapcsolatban a legitimitás kérdéseit vizsgáló eljárás technikai feltételeinek megteremtéséhez, az eljárás videófelvételének biztosításához kérünk anyagi támogatást mindazoktól, akik számára fontos a legitimitás kérdésének tisztázása.

Mert, aki a választók megtévesztésével került hatalomra, annak esetében nem kerülhető meg a legitimitás vizsgálata.

Az eljárás technikai feltételeinek megteremtéséhez és az eljárás videófelvételének biztosításához közösségi támogatás szükséges.

Akik számára fontos a legitimitás és annak Bíróságon kívüli eljárás keretében történő vizsgálata, azok anyagi támogatással is segíthetik ennek megvalósítását, a technikai feltételek megteremtését.

 

A támogatás az alábbi számlaszámra utalható:

 

Számlaszám:

 

10700024-49737509-55000000

 

Barion Payment Zrt.

Közlemény: 042 560 050

 

Kérjük, hogy utaláskor a közlemény rovatba feltétlenül írja be a fenti 9 számot, különben támogatása nem ér célba.

A közlemény rovatba feltétlenül beírandó 9 szám: 042 560 050

 

 __________________________________________________________________________________

 

 

 

VÁLTOZÁST AKARUNK!

 

EGY ÉLETÜNK VAN ÉS EGY SZAVAZATUNK!

A SORSUNKRÓL MI DÖNTÜNK ÉS NEM ORBÁN!

 

MIT AKARUNK?

 

EURÓPAI ÉS NEM ÁZSIAI VISZONYOKAT!

ILLIBERÁLIS HELYETT EURÓPAI SZABADSÁGOT ÉS EURÓPAI NORMÁKAT!

EURÓPAI OKTATÁST, EURÓPAI EGÉSZSÉGÜGYET!

MI DÖNTÜNK ÉS NEM ORBÁN, HOGY MENNYI EURÓPÁT AKARUNK!

A NEMZET NEM A FIDESZ! A NEMZET MI VAGYUNK!

MIT AKARUNK?

 

JOBB ÉLETET!
JOBB FIZETÉST!
JOBB NYUGDÍJAT!
JOBB KORMÁNYZÁST!

AZ KORMÁNYOZZON,  AKI JOBBÁ TEHETI AZ ÉLETÜNK!

AZ KORMÁNYOZZON, AKINEK A PROGRAMJÁBAN MI IS BENNE VAGYUNK, AKINEK PROGRAMJÁBAN OTT A MI JÖVŐNK IS !

 

MIT AKARUNK?

 

Tisztességes kormányzást! Ami nekünk jár ne más tegye zsebre!

20 ezer forintos egységes havi nyugdíjemelést akarnak a nyugdíjasok! 2015-ben 848 milliárd forinttal nőtt a költségvetés adóbevétele, 2016-ban 490 milliárddal, 2017-ben 670 milliárddal, a külföldön dolgozó magyarok által hazautalt pénzből pedig 600 milliárd forinttal. Ebből a 2600 milliárd forintból szakértői számítások szerint havi 40 ezer forintos egységes nyugdíjemelésre is futotta volna a kormányzati pénzszórás mérséklésével.

MIT AKARUNK?

 

A megélhetési jövedelem adómentességét 100 ezer forintig. Bérlakásépítési programot! Háromkulcsos - 0-15-30 % - jövedelemadót..

Az egészségügy azonnali reformját, a hiányzó 60 db CT és MR készülék - 1 stadion ára - haladéktalan beszerzését.

Hiteles tájékoztatást akarunk az ország helyzetéről a gazdaság állapotáról! Miért hallgatta el a kormány, hogy 15 %-al nőtt az államadósság és 15 %-al gyengült a gazdaság, mert 600 ezer magyar már nem a magyar hanem külföldi GDP-be termel?

Hiteles tájékoztatást akarunk az Orbán-kormány által befogadott migránsok valós számáról! Nem tűrjük, hogy miközben Orbán a mi pénzünkből tízmilliárdokat költ a magyar embereket riogató és a migránsok ellen hergelő plakátokra, a valóságban egy közepes városnyi migránst befogad és nyakunkra ültet.

Ne dönthessen a népakarattal szemben Orbán migránsok befogadásáról!

 

MIT NEM AKARUNK!

 

NEM AKARJUK, HOGY CSAK A PROPAGANDA SZINTJÉN JAVULJON MAGYARORSZÁG ÉS A MAGYAR NÉP HELYZETE! MERT A VALÓSÁGBAN MINDENBEN UTOLSÓ HELYEN VAGYUNK A TÉRSÉGBEN!

 

 

ÁLLANDÓSULÓ LEJTMENET

 

Orbán kormányzásának 8 éve alatt a magyar gazdaság a térség talán leggyengébb gazdasága lett. Versenyképességben és szinte mindenben az utolsók vagyunk a térségben. Nem futja rendes béremelésre, rendes nyugdíjemelésre. A magyarok viszont egy jobb életet, magasabb béreket, magasabb nyugdíjat szeretnének. Legalább olyan javulás legyen nálunk is mint a szomszédos volt szocialista országokban. De kiszámítható, hogy Orbán rendszeréből nem hozható ki több ennél a nyomorgós életszínvonalnál, mert a rendszer erre van beállítva. Ezzel a rendszerrel, ezzel a kormánnyal sem a közeli, sem a távoli jövőben nem lesz jobb élet Magyarországon.

A GAZDASÁG ÁLLAPOTA

 

Lehet a munkaalapú gazdaság víziójáról ábrándozva nagy terveket szőni, hogy majd Magyarország lesz a térség termelési központja. Lehet hangzatos kijelentésekkel izzítani a mélymagyar büszkeséget, hogy már mi adjuk a példát az összeomlása előtti állapotban a jólét romjain fetrengő nyugatnak. Mert ők a múlt, mi meg jövő. Már a mi térségünk lett Európa gazdasági fejlődésének motorja.

De amikor a hanyatló, önmagába roskadó nyugat nem utalja a magyar gazdaságot infúzió módjára stabilizáló uniós támogatást, akkor jön a kijózanodás és annak pánikszerű felismerése, hogy munkaalapú illiberális erkölcsi és gazdasági fölénye inkább még csak szavakban létezik. Uniós támogatás nélkül padlót fognánk.

 

MIT HAGY HÁTRA ORBÁN RENDSZERE?

 

15 %-al nagyobb államadósságot és 15 %-al gyengébb gazdaságot. 15 %-al nagyobb államadósság fedezetét kell megtermelni a 15 %-al gyengébb magyar gazdaságnak. A magyar gazdaság ereje és teljesítőképessége 15 %-al csökkent, mert a külföldön dolgozó 600 ezer magyar már nem a magyar GDP-be, hanem a külföldi GDP-be termel.

 

ORBÁN ADÓSSÁGCSAPDÁJA MÉLYBE RÁNTHATJA MAGYARORSZÁGOT

 

Az orosz és kínai hitel felvétele miatt 12 milliárd euróval vagyis több mint 15 %-al nőtt a magyar államdósság. A külföldön dolgozó 600 ezer magyar hiánya miatt 15 %-al csökkent az ország teljesítőképessége. A külföldön dolgozó 600 ezer magyar hiánya miatt 15 %-al csökkent a magyar gazdaság munkaerő kapacitása, mert ők nem a magyar GDP-be, hanem már külföldi GDP-be termelnek.

 

BECSAPTÁK MAGYARORSZÁGOT!

 

Orbán Viktor miniszterelnök számos beszédében kijelentette, sőt ez a kormánypárt kampányának egyik vezértémája is, hogy ma már 4,4 millió ember dolgozik és fizet adót Magyarországon. Tudjuk, hogy ez hazugság, mert ebből legalább 600 ezer ember külföldön dolgozik, külföldön fizet adót és az ottani GDP-t növeli a munkájával. És ha nem dolgoznak Magyarországon 4,4 millióan akkor a munkanélküliség adata sem igaz.

Az elháríthatatlan kérdés: becsaphatók, félrevezethetők-e a magyar választók kormányzati pozícióból közreadott hamis állításokkal, hamis adatokkal?

LEGITIM AZ A VÁLASZTÁS, HA MEGTÉVESZTETT, TÉVEDÉSBE EJTETT VÁLASZTÓK SZAVAZATAIVAL SZEREZNEK MANDÁTUMOT KÉPVISELŐK?

Miért nem mondta meg a kormány a valóságot: hány ember dolgozik Magyarországon és fizet adót munkabére után? Miért titkolják, hogy 15 %-al csökkent Magyarország munkaerő kapacitása és 15 %-al csökkent a magyar gazdaság ereje?

 

NAGY ÁRAT FIZETHET MAGYARORSZÁG AZ ORBÁNI KITÉRŐÉRT

 

Nem lettünk a térség termelési központja, a déli, keleti kereskedőházak nem hoztak számottevő piacot. Szinte semmi nem jött be abból, amit ígértek. MI a valóság? Az, hogy az uniós támogatás infúziója tartja stabil állapotban a magyar gazdaságot. Mi a valóság? Az, hogy maradt a csóróság, nyomor, elégedetlenség és akinek ebből elege van az lelép, elmegy oda, ahol a nyugati fogyasztó kultúra őrületében részesülhet, bár ők ezt ott tisztességes megélhetésnek mondják. Akik pedig itt maradnak azok fogják megfizetni az orbáni kitérő árát.                                                                       

 

MELYIK SZABADSÁGUNKAT VINNÉ ORBÁN?

 

5 fő szabadságunk van, legalábbis a Baranyai-féle modell - B-modell - szerint. 2010 óta a rendszer fosztóképzős jelzője, az illiberális törölte az 5 fő szabadságunk egyenkénti és együttes érvényesülésének hatalom által biztosítható garanciáját.

Amíg Magyarországon illiberális a rendszer, jogos és aktuális kérdés, hogy melyik fő szabadságunkat vinné vagy kurtítaná meg Orbán illetve a fosztóképzős fideszes hatalom?

 

AZ 5 FŐ SZABADSÁG

 

1./ SZABADNAK SZÜLETNI.

2./ SZABADON ÉLNI.

3./ SZABADON CSELEKEDNI.

4./ SZABADON SZÓLNI.

5./ SZABADON VÁLASZTANI.

 

KORRUPCIÓS BÍRSÁG

 

Egyesek szerint az egyik legnagyobb találmány lehet a magyar politikában a korrupció büntető adójaként is felfogható korrupciós bírság. A jogtulajdonos szerint évi 1500 milliárd forint beszedhető belőle és vagy tíz évig kiaknázható bevételi forrást jelenthet a költségvetés számára. Amikor pénz kell a költségvetésnek, a multiktól már nem lehet többet beszedni, az adófizetőktől meg kockázatos, marad a korrupciós bírság.

Valójában arról van szó, hogy azt a közpénzt, uniós pénzt, amit évek során korrupcióval, túlszámlázással, csalással lenyúltak, elloptak, korrupciós bírság formájában visszaszedné a Korrupcióellenes Hivatal, és nem hosszú pereskedéssel, hanem 1-2 hónap alatt adó formájában behajtva. A jogtulajdonos illetve a civiles think tank modellezése szerint évi 1500 milliárd forint, 10 év alatt 15 ezer milliárd lenne beszedhető korrupciós bírság formájában, ami forrást jelentene az osztrák viszonyokhoz közelítő jóléti fordulat elindításához. Ugyanakkor más szakértők szerint nem csupán 15 ezer milliárd, de ennek a duplája vagy még több is visszaszedhető lenne korrupciós bírsággal.

A létrejövő Korrupcióellenes Hivatal minden közpénz, állami, önkormányzati és uniós pénz felhasználójától kérhetne tájékoztatást, kimutatást, jelentést a felhasználásról. Ennek elmulasztása, hiánya bírságolható. A felhasználás bizonylatolásának ellenőrzése során feltárt hiányosságok ugyancsak súlyos bírságot vonhatnak maguk után. A korrupciós bírság mértéke a csalárd módon ellopott, nem a megjelölt célra használt közpénz esetében a összeg teljes mértékét is elérheti. Az adó módjára beszedhető korrupciós bírság fejében ház, ingatlan, autó, bármi lefoglalható lenne.

Az ilyen típusú bírságolás új kultúráját és szisztémáját az Orbán-kormány teremtette meg, így a korrupciós bírság bevezetésével nem járatlan, hanem kitaposott úton lehetne haladni. Ennek szabálya végigjárta az összes utat, a köztársasági elnök és az Alkotmánybíróság is rendben lévőnek találta, így ez ilyen szempontból sem támadható.

Ami a bírságolás mértékét, a korrupciós bírság lehetséges mértékét illeti, ugyancsak az Orbán-kormány e körben alkalmazott gyakorlata lehet az irányadó. Amikor elindult a nemzeti trafikok működése és betiltották a kis boltokban a cigaretta és a dohánytermékek árusítását, akkor lépett hatályba az a rendelkezés, ami 500 millió forintot jelölt meg a bírság felső értékeként, amennyiben egy kisbolt akár egy doboz cigarettát eladna engedély nélkül. Ha a maximum 1000 forint értékű egy doboz cigaretta engedély nélküli árusítása esetében a bírság felső határa 500 millió forintban lett megállapítva, akkor ebből kiindulva a korrupciós bírság felső határa 5 milliárd vagy akár 50 milliárd forint is lehet.

A korrupciós bírságokból befolyó bevétel elégséges forrást jelentene egy azonnal indítható jóléti fordulat finanszírozásához. A korrupciós bírságokból befolyó bevétel bőven fedezné a minden nyugdíjas számára egységesen biztosítandó havi 20 ezer forintos nyugdíjemelés fedezetét a költségvetésben, ezzel minden nyugdíjas pluszban kapna évi 240 ezer forintot. Akinek 60 ezer forint a nyugdíja, 33 %-os nyugdíjemelést kapna vagyis évi plusz 4 havi nyugdíjat.

Megvalósulhatna a megélhetési jövedelem adómentessége, ami azt jelentené, hogy a havi bérből 100 ezer forintig senkinek nem kellene adót fizetni, így mindenkinek a normál béremelésen felül havi 15 ezer forinttal nőne a kézhez vett bére.

Évi legalább 1500 milliárd forint plusz bevétel lenne elkölthető jóléti intézkedésekre, nyugdíjemelésre, béremelésre, az egészségügy helyzetének rendezésére, modern CT és MR berendezések beszerzésére, orvosok, ápolók bérének jelentős emelésére, a várólisták minimálisra csökkentésére, a minőségi oktatás megfinanszírozására. Szakértők szerint 2-3 kormányzati cikluson keresztül fenntartható a korrupciós bírságokból származó költségvetési bevétel révén finanszírozható jóléti fordulat, a jóval kedvezőbb életszínvonal és életminőség. Ennyi idő alatt pedig beérhetnek az új gazdaságfejlesztések, amelyek a korrupciós bírságok kifutása után majd pótolják az emiatt kieső költségvetési bevételt.

AJÁNLOTT

http://zinfo.hu

http://reduktor.blog.hu/ http://kommentelok.blog.hu/ http://avaltozas.blog.hu/ http://resapajzson.blog.hu/ http://kampanyanyag.blog.hu/ http://alejtmenet.blog.hu/

http://afordulat.blog.hu / http://ujmegoldas.blog.hu/ http://magyarcivil.hu/ http://miugyunk.blog.hu/ http://kormanyvaltas2018.blog.hu/ http://kormanylista2018.blog.hu / http://emedia.blog.hu/ http://civiltv.blog.hu/ http://civmedia.blog.hu/ http://civtv.blog.hu/ http://zinfo.blog.hu/ http://tizkerdes.blog.hu/

http://magyarcivil.hu/ http://magyarszelfi.hu/ http://triport.hu/ http://kommenta.hu/ http://budzse.hu/ http://bmodell.hu/ http://magyarjovo.hu/ http://prostudio.hu